Vakantie costablanca

Stedentrip Berlijn: dit mag je niet missen

Stedentrip Berlijn: dit mag je niet missen

Geplaatst op

Ga je binnenkort op stedentrip naar Berlijn? Berlijn is een van de populairste steden voor een stedentrip en wij snappen wel waarom. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek echt niet kan en mag missen. De stad heeft een rijke historie en elke wijk heeft dan ook zijn eigen verhaal en karakter. Of je er nu twee dagen of een week blijft, tijdens je trip naar Berlijn hoef je je zeker niet te vervelen. 

Bijzondere bezienswaardigheden

Als je voor de eerste keer naar Berlijn gaat, zijn er een aantal dingen die je niet kunt missen. De stad heeft een rijke geschiedenis en dit maakt de stad zo bijzonder. Bezienswaardigheden die je moet zien zijn:

  • De Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Als je in Berlijn bent moet je echt de muur bezoeken. Op sommige plekken kun je de originele muur nog zien staan. Zo zie je precies waar de muur vroeger heeft gestaan.

  • Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is het symbool van de val van de muur. Tot op de dag van vandaag is het bijzonder om onder de Tor te kunnen lopen. Het is een bijzonder symbool van vrijheid. 

  • Fernsehturm

De Fernsehturm kun je letterlijk en figuurlijk niet missen. De toren van 368 meter hoog is door de gehele stad te zien. Hij staat op het Alexanderplatz waar je prachtig kunt uitkijken over Berlijn.

Er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip naar Berlijn.

Leuke activiteiten

Naast de bijzondere bezienswaardigheden zijn er nog veel meer dingen te doen in Berlijn. Ook als je er voor een tweede keer heen gaat kun je nieuwe delen van de stad ontdekken. Berlijn is een grote stad die je op verschillende manieren kunt ontdekken. Een van die manieren is op de fiets. Tijdens een fietstocht kun je alle bijzondere plekken van de stad zien. Je fietst onder andere langs de Berlijnse Muur, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz en andere bezienswaardigheden. 

Ook kun je ervoor kiezen om zonder begeleider te fietsen. Zo kun je zelf je route kiezen en plekken ontdekken waar je anders niet zou komen. 

Lekker eten en drinken

Naast de activiteiten wil je natuurlijk ook lekker kunnen eten en drinken tijdens je stedentrip. Gelukkig heb je in Berlijn genoeg mogelijkheden. Op de verschillende pleinen vind je veel leuke restaurants en cafeetjes. Waar je ook van houdt, er is altijd iets te vinden. Indisch, Japans, Italiaans of Duits; noem het maar op. Daarnaast zijn er ook leuke tentjes waar je koffie kunt drinken en de prijs-kwaliteitverhouding is ook nog eens goed. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden