Heb je een vakantie naar Spanje geboekt? Spanje is een prachtig land met gastvrije mensen en een mooie taal. Een deel van de vakantiepret bestaat uit het opzoeken van leuke plekken en restaurants, maar ook uit het leren van de taal. De eerste beginselen zijn eenvoudig te leren en kunnen je enorm helpen als je eenmaal op de plaats van bestemming bent. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het Spaans leren voor op vakantie. 

Handige woorden en zinnen

Als je binnenkort vertrekt naar je vakantiebestemming kun je nog snel even een aantal handige woorden en zinnen leren. Je zult niet helemaal Spaans leren spreken in zo’n korte tijd, maar de basisprincipes zul je wel onthouden. Maak je vooral geen zorgen als je fouten maakt. De Spaanse bevolking waardeert het dat je Spaans probeert te praten en zullen je helpen waar nodig.

Handige zinnen zijn:

  • Is dit de weg naar.. – ¿Es ésta la carretera de …?
  • Waar is het toilet? – ¿Dónde está el baño?
  • Het eten was heel lekker – La comida estaba muy bueno

Je kunt nog veel meer handige zinnen opzoeken op het internet.

Online Spaans leren

Duurt het nog een tijdje voordat je op vakantie naar Spanje gaat? Er zijn verschillende online taalcursussen die je kunt volgen als je Spaans wilt leren. Met een online taalcursus leer je op je eigen moment. Je zit niet vast aan bepaalde dagen of tijden, maar kunt zelf inplannen wanneer je wilt oefenen. Een taalcursus kun je geheel op eigen touwtje doen, maar er zijn ook vormen waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt van een ervaren docent. Door middel van interactieve content, video’s en opdrachten leer je Spaans in no-time. 

Boeken

Ben je nog een beetje ouderwets? Of vind je het niet fijn om via een laptop of tablet te leren? Hier is helemaal niks mis mee. Gelukkig zijn er nog veel boeken te vinden die je kunnen helpen bij het Spaans leren voor op vakantie. Schaf bijvoorbeeld een boekje met basiswoorden Spaans aan. Daarnaast zijn er ook leuke boeken waarin je de cultuur van Spanje beter leert kennen.

Is lezen niet helemaal jouw ding? Wist je dat er op Spotify ook Spaanse lessen staan. Zo kun je waar je maar bent luisteren naar iemand die jou de Spaanse taal uitlegt.