Vakantie costablanca

Lekker ontspannen in Spanje: geniet van de Costa Blanca!

Lekker ontspannen in Spanje: geniet van de Costa Blanca!

Geplaatst op

Wanneer je van zon, zee, strand en shoppen houdt, dan is de Costa Blanca een ideale plek om naartoe te gaan. Ook op het vlak van de geschiedenis is de regio een ideale plek. En grappig genoeg is er ook een connectie met ons kikkerland te vinden. In deze blog gaan we hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Zon, zee en shoppen

Wie Costa Blanca zegt zegt Benidorm. Het is nu echt een plek om lekker te shoppen, genieten van de zee, het strand en de hele nacht heerlijk feesten. Maar al die hedonistische uitspattingen moeten een beetje gecompenseerd worden. Gewoon om de balans te houden. Dat kan heel goed aan de Costa Blanca, want daar kun je ook behoorlijk wat boeiende geschiedenis vinden. 

De Gouden Eeuw

Zo raden we je aan om naar de stad Alicante te gaan. In deze stad vind je veel monumentale gebouwen, zoals kerken en kathedralen die nog spreken van de Gouden Eeuw van Spanje. Toen Amerika in 1492 ontdekt werd, brak de Spaanse Gouden Eeuw aan. Door de handel met Amerika wist Spanje in relatief korte tijd een grote hoeveelheid rijkdom te vergaren. Al struinend door de stad kom je van allerlei boeiende gebouwen tegen. Wanneer je echt even de diepte in wilt, dan is het interessant om het Museo Arqueologico Provincial de Alicante te bezoeken. Daar kom je veel te weten over de geschiedenis van de stad en provincie. 

Een link met Nederland

Op vakantie gaan is heel leuk, omdat je allemaal zaken ontdekt die totaal nieuw voor je zijn, maar soms kom je dingen tegen die ook wel heel veel lijken op het land waar je vandaan komt. Zo was Nederland net als Spanje in de zeventiende eeuw echt een zeenatie. Sporen daarvan ontdekken we soms bij archeologische opgravingen, maar ook op de zeebodem (Maritieme archeologie) komen we af en toe een wrak van een Nederlands schip tegen, bijvoorbeeld dat van de Batavia, een schip dat op het Morning Reef, bij de Abrolhos Islands (Australië) schipbreuk leed in 1629. 

In Museum Batavialand, te Flevoland, vind je een prachtige replica van dit zeventiende eeuwse schip. Het origineel is op de Peperwerf in Amsterdam gemaakt tussen 1627 – 1628. Jong en oud kan in dit museum en kenniscentrum terecht voor informatie en zelf ervaren hoe ambachtelijk werk uit de zeventiende eeuw, zoals ijzersmeden, beeldsnijden en touwslaan, in zijn werk gaat. Dus een ideale plek voor een dagje uit als je weer terug van vakantie bent! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden