Kan je met een lease auto op vakantie? Dat is een vraag waar sommige mensen het antwoord niet op weten. Andere mensen denken het antwoord wel te weten: ja dat kan. Echter realiseren deze mensen zich niet dat er daadwerkelijk enkele haken en ogen aan zitten. Dit kan namelijk niet zomaar. Maar wat is dan echter wel de juiste manier van handelen? Om meer duidelijkheid te scheppen over met je lease auto op vakantie gaan, zal dit artikel enkele zaken bespreken waar je van op de hoogte moet zijn.

Afspraken met werkgever en leasebedrijf

Als je hebt gekozen voor zakelijk leasen is het belangrijk om na te gaan welke regels je hebt afgesproken met je werkgever. Het is daarom handig om het contract voor vertrek door te lezen en contact op te nemen met het leasebedrijf waarbij je leaset. Op deze manier voorkom je namelijk dat je door het niet lezen van de kleine lettertjes, later in de problemen zal komen.

Wat voor regels?

Nu hoor ik je al denken: wat kan er dan in die regels staan? Dit verschilt natuurlijk enorm per werkgever of leasebedrijf, maar er zijn echter enkele dingen die regelmatig terug lijken te komen. Zo zal het ene leasebedrijf goedkeuring geven om andere gezinsleden de auto te laten besturen, terwijl een ander bedrijf hier misschien fel op tegen is. Dat is natuurlijk handig om te weten van tevoren, zodat je er niet halverwege achter komt dat je eigenlijk het gehele stuk in je eentje moet rijden. Naast wie er mag rijden, zijn er ook leasebedrijven die een kilometerbeperking hebben. Dit houdt in dat er in de leaseovereenkomst staat dat er bijvoorbeeld niet meer dan 500 kilometers privé in het buitenland mogen worden gereden. Hierdoor wordt je dan ook al snel beperkt in je doen en laten.

Tankpas

Echter ook bij de extra’s die gepaard gaan met een leaseauto zoals een tankpas, is het handig om te overleggen wie hierbij opdraait voor de kosten. Zo zorg je er namelijk voor dat je niet achteraf met problemen komt te zitten. Controleer hierbij ook vooraf of de tankpas wel daadwerkelijk in het buitenland kan worden gebruikt. Zodra dit namelijk niet kan, is het al snel een duidelijke zaak.

Dus of je nu kiest voor elektrisch leasen of een bedrijfswagen leasen. Het verandert uiteindelijk niets aan de zaak dat je in goed overleg de auto mee moet nemen naar het buitenland.