Gebruik je je caravan nooit meer, of heb je een nieuwe caravan gekocht en wil je je oude caravan verkopen? Wees er dan zeker van dat je de caravan op de juiste manier verkoopt zodat je er zo veel mogelijk geld voor terugkrijgt. Door enkele kleine trucjes toe te passen en rekening te houden met bepaalde zaken, kun je eenvoudig de caravan voor meer geld verkopen. Hieronder lees je de tips.

Verkoopprijs

Het klinkt logisch maar de kans is klein dat je hier goed over nadenkt: de verkoopprijs. De meeste mensen kijken naar de prijs die ze betaald hebben voor hun caravan toen hij nog nieuw was en baseren daarop de verkoopprijs van hun tweedehands caravan. Het is logischer om te kijken naar de verkoopprijs van andere, vergelijkbare caravans. Op die manier weet je wat een realistische prijs voor jouw caravan is.

Advertentie

Je advertentie waarin je de caravan verkoopt verdient veel aandacht; het is namelijk het eerste wat een potentiële koper ziet. Zorg altijd voor duidelijke foto’s van de caravan en neem er de tijd voor om een goede tekst te schrijven voor in de advertentie. Een duidelijke tekst voorzien van alle informatie en een paar goede foto’s vergroten de kans op een verkoop, want zeg nou zelf: zou jij geïnteresseerd zijn in een caravan waarvan je niet weet hoe hij eruitziet?

Online verkoop

Online verkoop je de caravan het snelst. Je ziet tegenwoordig nog vaak een advertentie voorbijkomen in de krant of op een prikbord in de supermarkt. Dit resulteert vaak in weinig respons. Het is daarom beter om online je caravan te verkopen, bijvoorbeeld via Caravanmakelaardij.nl. Karsten Caravanmakelaardij is gespecialiseerd in particuliere verkoop van caravans en helpt je met de taxatie, promotie en verkoop van de caravan.