Vakantie costablanca

Hoe maak je Lowa wandelschoenen zo goed mogelijk schoon?

Hoe maak je Lowa wandelschoenen zo goed mogelijk schoon?

Geplaatst op

Wandelschoenen worden over het algemeen op de avontuurlijke wandelpaden gedragen. De laarzen worden aangetrokken door de voering rond de neus op zijn plaats te trekken en de veters aan te trekken. Na afloop is het belangrijk om de Lowa wandelschoenen goed schoon te maken. Hoe doe je dat?

Tip 1: Gebruik heet water

De beste manier om Lowa wandelschoenen schoon te maken is met heet water, een droogmiddel voor wandelaars, en milde zeep. Je kunt hiervoor jouw beste stuk zeep of een wasmiddel gebruiken. Het is heel belangrijk heet water te gebruiken, anders drogen de laarzen niet. Zeep is goed, maar geen zachte zeep, want milde zeep droogt de laarzen uit! De zachte zeep kan de laarzen te stijf of te broos maken om ze nog comfortabel te kunnen gebruiken, en kan de laarzen beschadigen.

Tip 2: Gebruik droogmiddel

De ideale manier om Lowa wandelschoenen schoon te maken is met een droogmiddel voor wandelaars, met of zonder zeep. Doe dit aantal keren en bij voorkeur in de zon om volledig te drogen. Als ze niet droog worden, doe ze dan in een plastic zak op een koele plaats met warmte, maar niet in direct zonlicht, om verder te drogen. Als de schoenen nog nat zijn kun je ze eventueel ook in een plastic zak doen en ze op een koele droge plaats te leggen, met warmte, maar niet in direct zonlicht omdat dit de schoenen vaal kan maken. Gebruik je een speciale droogreiniger? Dan is het belangrijk om dit ook in een plastic zak te doen zodat hij niet in een zak met de wandelschoen zit die vochtig kan worden.

Tip 3: Draag de schoenen zoveel mogelijk

Als de Lowa wandelschoenen schoon zijn, is het belangrijk ze aan te trekken en te dragen om te zien hoe het gaat. Het is goed om de laarzen ’s morgens een paar uur te dragen en in de schemering, of ’s avonds. Probeer ook eens uit hoe de wandelschoenen reageren op regen. Ook dat weertype hoort nu er nu eenmaal bij wanneer je gaat wandelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden