We gaan allemaal graag op reis, hoe verder hoe liever. Maar hierbij denken we helaas niet altijd aan het milieu. We nemen het vliegtuig om onze bestemming te geraken en dat laat vaak al een enorme voetafdruk na. Maar op reis gaan kan ook op een heel andere manier. Duurzaam reizen is tegenwoordig erg in en stilaan denken mensen toch meer na over wat reizen voor een impact heeft op het milieu. 

Wat is duurzaam reizen? 

Duurzaam reizen, wat houdt dat eigenlijk in? Het heeft vooral te maken met de keuzes die je neemt om te kunnen reizen en tijdens de reis zelf. Bedachtzaam omgaan met de natuur, rekening houden met het milieu en zorgen voor zo een min mogelijke impact voor de lokale bevolking. Je reist dus eigenlijk op een meer verantwoorde manier met een zo laag mogelijke voetafdruk. 

Duurzaam reizen naar de bestemming 

Verantwoord reizen, het begint al bij het vertrekken naar de bestemming. Je kan er voor kiezen om het vliegtuig te nemen, maar je kan ook op reis gaan naar een minder verre bestemming waarvoor je het vliegtuig niet hoeft te nemen. Je kan dan de trein nemen of met de auto op vakantie gaan. Wanneer op vakantie gaan echt niet anders kan dan met het vliegtuig, kan je ook kiezen voor vluchten zonder overstap of reizen in economy class in plaats van business class. Ook voor een duurzame vliegmaatschappij kiezen, zo draag jij je steentje aan een beter milieu mee bij! 

Duurzaam reizen op de bestemming 

Er zijn tal van reisbureaus die jou kunnen helpen met duurzaam reizen naar en op de bestemming. Zo is er We Travel Eco, die duurzame reizen aanbieden en ervoor zorgen dat je op de bestemming duurzamer kan reizen. Je kan voor ecologische hotels kiezen en minder tot geen plastic verbruiken tijdens de reis. De lokale bevolking respecteren en respectvol omgaan met de natuur ter plekke zijn echte musts om zo duurzaam mogelijk te kunnen reizen.