Als je op vakantie gaat met je partner, gezin, familie of vrienden, dan kan het erg leuk zijn om één of twee gezelschapsspellen mee te nemen. Het spelen van spelletjes is iets wat uren aan plezier kan opleveren en, als het weer een keertje niet mee zit, heb je toch nog wat leuks om te doen met je andere vakantiegangers. Ben je benieuwd welke spelletjes je het beste mee kunt nemen? Lees dan snel verder. In deze blog hebben we er een aantal opgesomd op basis van onze eigen voorkeuren.

30 seconds

30 seconds is een bijzonder leuk spelletje wat je kunt spelen in teams. Het doel van het spel is om per ronde binnen de 30 seconden die je de tijd hebt, je medespeler alle 5 de steekwoorden te laten raden. Dit doe je door de woorden te omschrijven zonder de woorden te noemen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan! Zeker wanneer je de zandloper langzaam maar zeker je tijd ziet opmaken, neemt de spanning toe. het is dan niet vreemd wanneer je de laatste paar seconden van je beurt op lachwekkende wijze, geluiden tot woorden probeert om te zetten.

De kolonisten van Catan

de kolonisten van Catan is een spellen reeks die al enige tijd bestaat. Het is razend populair vanwege de samenwerking en tegelijkertijd rivaliteit die je met je medespelers hebt. De meeste bordspellen van de serie de kolonisten van Catan zijn vrij groot. Daarnaast duren ze doorgaans ook een aantal uren. Gelukkig is er ook het zogenaamde snelle kaartspel. Hiermee kun je een spel afronden in circa 20 minuten zonder dat het afdoet aan het speelplezier.

Machiavelli

Tenslotte willen wij graag een aanbeveling doen voor het spel machiavelli. dit kaartspel is in de opzet misschien vrij eenvoudig, maar de strategieën die je moet handhaven kunnen zeer uiteenlopen. Het idee achter het spel is dat je een stad opbouwt op basis van gebouwen. de speler die als eerste 12 gebouwen in zijn stad heeft gebouwd, wint het spel. er zijn echter ook manieren om de tegenspelers hierin te dwarsbomen natuurlijk! Denk bijvoorbeeld aan de Condottiere die in staat is om gebouwen af te breken. Ook is er de dief. Deze kan, natuurlijk niet heel verrassend, een medespeler bestelen waardoor deze geen nieuwe gebouwen kan maken.