Vakantie costablanca

3 tips voor een weekendje weg op Ameland

3 tips voor een weekendje weg op Ameland

Geplaatst op

Op zoek naar een heerlijke uitwaai-bestemming? Of ben je toe aan een relaxed weekendje weg? Ameland is een heerlijke bestemming waar je echt even tot rust kunt komen. Of je nu alleen je partner meeneemt of met het hele gezin op pad gaat, er is van alles te doen op Ameland. Kies voor een luxe hotel of een comfortabele vakantiewoning met alles erop en eraan en de vakantie kan beginnen. 

Hotel of vakantiewoning

Een wandeling maken over het strand, fietsen door de duinen en zwemmen in de zee: een weekendje weg op Ameland kan soms best wel intensief zijn. Het is dan ook belangrijk dat je een goede plek hebt waar je heerlijk kunt uitrusten. Op Ameland zijn in verschillende dorpjes leuke hotels te vinden. Je kunt kiezen voor een luxe hotel met bubbelbad, maar er zijn ook simpele hostels waar je voor een klein bedrag kunt overnachten. 

Als je met het gezin of de hele familie een weekendje weg gaat is het misschien handiger om een vakantiewoning op Ameland te huren. De moderne huisjes zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een terras waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Wat is er te doen op Ameland?

Voordat je naar het Waddeneiland vertrekt, wil je vast weten wat er allemaal te doen is. Op Ameland vind je prachtige natuur met lange stranden, grote duinen en prachtige bossen. Je kunt er mooie wandelingen maken, maar ook fietstochten zijn razend populair. Ben je niet zo sportief? Of geniet je liever van een relaxing vakantie? Gelukkig vind je op het eiland ook genoeg leuke dorpjes met winkels en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Ook worden er regelmatig boottochten georganiseerd waarbij je zeehonden kunt spotten. Hoe leuk is dat!

Het vervoer

Om naar Ameland te komen, zul je de boot moeten nemen. Eenmaal aangekomen op het eiland kun je met de taxi of bus naar je accommodatie. Er vertrekken regelmatig bussen naar de verschillende dorpjes en de tijden sluiten aan op de aankomst- en vertrektijden van de veerboten. Het openbaar vervoer zorgt ervoor dat je makkelijk het eiland kunt ontdekken. Een andere populaire manier om Ameland te verkennen is met de elektrische fiets. Zo ben je niet gebonden aan tijden en kun je de leuke plejes op eigen houtje verkennen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden