Vakantie costablanca

3 leuke dingen om te doen in Friesland

3 leuke dingen om te doen in Friesland

Geplaatst op

Wil je erop uit en Friesland ontdekken? Of blijf je slapen op een bungalowpark in Friesland? Hoeveel dagen je er ook bent wij hebben de leukste tips voor je! Zo hoef jij je in Friesland niet te vervelen en ontdek je steeds meer van deze prachtige provincie. 

Geniet aan en op het water!

Friesland is een provincie met veel water. Zo vind je er het IJsselmeer, de Waddenzee, de Noordzee en vele meren en rivieren. Je kunt uiteraard een bootje huren en zelf de riviertjes door varen of je pakt het wat actiever aan en gaat kitesurfen of suppen. Het kan allemaal in Friesland! 

Ga shoppen in de hoofdstad

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Een perfecte stad om een dagje te gaan shoppen. We raden ook aan om fietsen te huren en door de stad te fietsen, zo ben je niet alleen sneller op leuke plekjes, maar fiets je ook nog eens langs de kleurrijke street art en mooie gebouwen. 

Ga de Nationale natuurparken in

Friesland is rijk aan maar liefst 4 Nationale natuurparken. Het Nationaal park Drents-Friese Wold, Lauwersmeer, De Alde Feanen en Schiermonnikoog. 

Nationaal Park Lauwersmeer:

In het Lauwersmeer vind je een prachtig vogelparadijs. De grond van dit natuurpark was vroeger de zeebodem. 

Nationaal Park Drents-Friese Wold: 

Op de grens tussen Drenthe en Friesland ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Wist je dat dit natuurpark een van de grootste natuurgebieden in Nederland is, met ruim 6000 hectare aan de prachtigste heide, bos en zand. 

Nationaal Park De Alde Feanen:

De Alde Feanen is een groot laagveenmoeras, waar meren, petgaten, rietlanden en bossen zich afwisselen. Neem je vogelspotter en plantenboekje mee! Je vindt hier namelijk meer dan 450 soorten planten en 100 soorten vogels. 

Nationaal Park Schiermonnikoog

Ook schiereiland Schiermonnikoog behoort tot een van de Nationale Parken van Friesland. Op dit prachtige eiland zijn wel 300 soorten vogels te spotten. Daarnaast kun je lekker uitwaaien op het strand en de mooiste schelpen gaan zoeken. Echt een aanrader dus!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden